Farmàcies Pujol entrevista a Sita Grau autora del llibre “La sonrisa de las margaritas”

6 octubre 2014
categoria Espai Actualitat
6 octubre 2014, comentaris Comentaris tancats a Farmàcies Pujol entrevista a Sita Grau autora del llibre “La sonrisa de las margaritas”

montserrat-grau1Farmàcies Pujol entrevista a Sita Grau autora del llibre “La sonrisa de las margaritas”

 

 

 

Sita Grau: “En mi proceso, acepté la enfermedad y viví el presente.”

 

Després de patir una greu malaltia, aquesta autora Tarragonina ens regala “ La sonrisa de las margaritas” on comparteix d’una manera dolça la seva experiència difonen un missatge d’esperança, llibertat, canvi i estímuls per als lectors que passen per una situació difícil o nova com pot ser una malaltia.

 

Farmàcies Pujol: Benvolguda Sita, quan i com vas decidir escriure “La sonrisa de las margaritas”?

Bones, agraeixo a Farmàcies Pujol aquesta iniciativa i l’haver contactat amb mi, agraïda.

“La Sonrisa de las Margaritas” va néixer arrel d’haver superat, com bé dius, una greu malaltia. Un càncer que els metges em deien que no tenia solució.

Vaig rebre un missatge clar i contundent al meu interior que em deia que tenia que compartir aquesta experiència amb més persones per poder transmetre la part positiva d’una experiència extrema com aquesta, quan saludes a la mort.

Un Missatge que ha fet que es convertís amb la meva Missió de Vida: difondre l’amor i l’esperança amb les eines que jo havia tingut en aquell moment.

Des que el vaig començar a escriure, aquest llibre, fins aquest moment tot ha estat una experiència molt màgica i gratificant, i dono les infinites gràcies.

 

Farmàcies Pujol: Perquè margarides?

Les margarides són les meves flors preferides per la seva senzillesa i bellesa. La seva olor és la del amor i el seu somriure és el de la vida, la vida que decidim i escollim nosaltres viure.

La “Sonrisa de las Margaritas” és un somriure a la vida.

La margarida podem ser qualsevol de nosaltres que decidim somriure a les dificultats o als moments més baixos que podem trobar a la nostra vida i enfocar-ho tot com una oportunitat de creixement personal.

 

Farmàcies Pujol: Com poden els pensaments crear les nostres vides?

Uff difícil d’explicar en poques paraules…però és la clau per mi de tota sanació. Molt bona pregunta.

Posaré un exemple molt senzill per entendre que el nostre cervell no sap distingir el que és real al que no ho és. Un tros de llimona a la boca o només el fet de la idea d’aquest tros de llimona a la boca provoca la mateixa salivació.

Doncs, anem a donar-li missatges a la nostre ment. Missatges positius com el de que estem curats, missatges sanadors, en lloc de missatges de malaltia i de por. Missatges que la nostra ment entén com a reals i es materialitzen després amb les nostres cèl·lules aportant Salut i Harmonia al nostre cos.

 

Farmàcies Pujol: Com aconsegueixes les forces per aixecar-te quan et diagnostiquen la malaltia i a sobre sense cap mena d’esperança per part del metges?

Doncs encara no ho se molt bé…(somriu).

Des del primer moment vaig voler agafar-me a la vida.

Un amic xaman em va preguntar: “cap on vols anar, cap a la mort o cap la vida?” no vaig tenir cap dubte: cap a la VIDA.

Dono gràcies cada dia per aquesta força interior des del primer moment per totes les eines que es van presentar al meu camí, tant eines que provenien de la medicina convencional o de la complementària.

I sempre dic que la millor medicina que vaig rebre va ser L’ AMOR, de tota la meva família, pares, germans.. amics, veïns, companys de feina etc. l’Amor és l’energia més forta que conec i sempre estic agraïda a tots ells.

Farmàcies Pujol: Com decideixes i de quina manera aconsegueixes dirigir-te cap a la sanació?

Pot ser dur llegir o sentir quan estàs malalt o passant un mal moment a algú que beneeixi la malaltia com una oportunitat de creixement o que et diguin que la malaltia ens ha vingut per curar.

Al llibre ho explico amb més profunditat, hi han coses que poden ser explicades però altres només poden ser llegides.

 

Farmàcies Pujol: Com ens poden ajudar les teràpies alternatives en un procés de malaltia?

Són claus, les teràpies alternatives o complementàries com bé diu la paraula com a mínim és un complement a la salut i com a màxim pot ser tot.

El 27 octubre al Corte Inglés de Tarragona, l’oncòloga Lola Martín De Barbera i jo farem una xerrada on aprofito per invitar-vos. És una Xerrada sobre la Medicina Integrativa i la importància que tenen les Teràpies Complementaries.

Per mi el Reiki és una d’elles. No podria entendre la meva vida sense els seus beneficis.

Farmàcies Pujol: Com ha influït el Reiki a la teva vida?

El Reiki és un gran pilar a la meva vida, a partir d’aquesta experiència de malaltia. La vaig provar com a pacient, em va donar tant que si ja estava contenta, encara em va obrir més el cor cap a l’amor a mi mateixa i als demés. El reiki és una energia molt dolça i senzilla, però amb molt de poder.

Una teràpia que em va ajudar tant que vaig sentir que la tenia que difondre com a més gent millor i així ho estic fent. He iniciat al Reiki a més de 150 alumnes.

 

Farmàcies Pujol?: Quina diferència hi ha entre curació i sanació?

Molt bona pregunta (somriu)

Sanar és trobar la raó més profunda per la qual els meus patrons de conducta han pogut generar aquella malaltia. Si els trobo i els modifico sanaré, però si a la llarga segueixo actuant igual ,amb els mateixos bloquejos, es pot tornar a originar la mateixa situació.

Un exemple; una aspirina ens pot curar el mal de cap, però si no descobrim d’on vénen aquests mals de cap, poden tornar a sortir.

Farmàcies Pujol: Creus que la malaltia es pot prevenir? De quina manera?

Si ho crec.

Amb un gran coneixement de nosaltres que això també vol dir tenir-nos una gran estima i sobre tot amb un gran equilibri no tan sol físic, sinó emocional, mental i espiritual.

El Reiki prevé la malaltia, no fa falta estar malalt per practicar-lo sinó que és una beneficiosa eina per prevenir les malalties.

  

Farmàcies Pujol: Com t’ha ajudat la fe en el procés?

La fe ha estat una gran eina per mi de sanació. Crec que tots tindríem que tenir una màquina per crear Fe. (Somriu)

Molt a parlar aquí també ja que en poques paraules és un tema molt extens.

La fe m’ha ajudat a entendre que el néixer i el morir no són límits de la vida.

Jo crec amb la religió que t’ensenya a no etiquetar, a no posar noms i a no viure des de la por, sinó tot el contrari amb la religió que viu des de l’Amor i la compassió cap a tu mateix i cap als altres.

Especialment dono gràcies al beat Joan Pau II com bé explico al llibre

Aquest llibre ha estat beneït pel actual Papa de Roma Francesc, nota enviada des de el Vaticà… Us ho explico.

La meva antiga mestra de literatura quan estudiava de joveneta, una monja que ara té uns 85 anys, em va trucar per felicitar-me i per dir-me que enviés un llibre al actual Papa. Jo sol ho vaig fer sense pensar-hi gaire en el que ella em va dir des del cor, i la meva sorpresa va ser la resposta ràpida del Vaticà donant les gràcies i dient que el Papa Francesc beneïa el llibre. Només puc donar les gràcies

 

Farmàcies Pujol: En que consisteix el mètode Sita-Health?

És un senzill mètode per viure com nosaltres volem elegir viure.

Els orientals diuen que un viatge de 1.000 Km comença donant un primer pas, i aquest mètode t’ajuda a donar aquest primer pas.

Són senzilles pautes, però crec que poderoses per la nostre salut i creixement, és un mètode basat amb les eines que jo utilitzava per aquest equilibri.

Perquè les coses canviïn fora primer tenim que canviar-les dins.

 

Farmàcies Pujol: Creus en les casualitats?

No. Crec millor en las “causalitats”, les sincronies, les sinergies que no són més que senyals a seguir de quin ha de ser el nostre camí.

Només tenim que estar atents, això vol dir viure amb consciència.

 

 Farmàcies Pujol: Quina creus que és la teva missió de vida?

La meva missió de vida crec humilment i arrel de les meves experiències és difondre un missatge d’esperança i d’amor, en aquets moments durs que estan passant moltes persones per diferents motius, malalties, poca estima, desesperació econòmica…etc.

Poder aportar un petit granet d’arena i poder donar alè a una persona que ho necessiti amb una determinada època de la seva vida, em fa sentir que vaig pel camí, que estic realitzant la meva missió. Aquest llibre i la seva difusió és la meva missió igualment que difondre el Reiki.

 

Farmàcies Pujol: Tenen algun significat les il·lustracions que surten al llibre?

La majoria són fotografies fetes per mi de margarides, amb això vull convidar a cercar la bellesa al nostre voltant, amb la quotidianitat, en la natura, les postes de sol, les margarides..etc

Centrats amb l’atenció a la bellesa veiem bellesa.

El gran dibuixant humorístic Andreu Faro, col·laborador del Diari de Tarragona, ens regala amb aquest somriure de margarides una preciosa il·lustració i amb un bonic pensament escrit també per ell.

 

 

Farmàcies Pujol t’agraeix, Sita, de tot cor aquesta entrevista i et felicita per aquest llibre que pot ser de gran ajuda a tanta gent que desconeix que pot fer de manera activa quan està passant per un mal moment i que no es conforma en deixar a les mans de la “sort” la seva sanació. Et desitgem el millor per a tu i un gran èxit amb el llibre.

Recordem als lectors i lectores que els beneficis d’aquest llibre són per a la Asociación de Niños con Càncer ( AFANOC ) per ajudar-los en el manteniment de “La Casa de los Xuklis”, una casa d’acollida per la família dels nens i adolescents amb càncer que s’han de desplaçar lluny de les seves cases per fer els tractaments en els hospitals de referència de Barcelona.                           ( http://www.afanoc.org/ )

 

Adreça per poder comprar el llibre per internet:

http://editorialcirculorojo.com/la-sonrisa-de-las-margaritas/

Adreça blog Sita Grau

http://sitareikitarragona.blogspot.com.es/

Comments are closed.