La teva boca més sana!

6 juny 2020
categoria Espai Actualitat
6 juny 2020, comentaris Comentaris tancats a La teva boca més sana!

Una boca saludable permet  sentir-se bé en somriure, parlar o riure.

És  important cuidar les dents i les genives per mantenir-les sanes i fortes i evitar l’aparició de malalties que poden afectar la salut de la boca.

És necessari, doncs, utilitzar una correcta tècnica de raspallat de dents.

Existeixen varies tècniques de raspallat. Segons la morfologia de la dentició i la destresa manual de la persona anirà millor una o una altra. La tècnica de raspallat recomanada serà aquella que permeti la eliminació de la placa bacteriana o placa dental d’una forma còmoda, en un temps adequat i sense causar cap lesió en els teixits.

Repassem tots els elements que poden intervenir en la higiene de la nostra boca

EL RASPALL DE DENTS

El ritual ideal per al  rentat de les dents és realitzar-lo després de cada menjada, però no ens podem saltar de cap de les maneres un raspallat en profunditat per la nit i l’altre pel matí. Pot requerir entre tres i quatre minuts.

El raspall de dents tant si és manual o bé elèctric s’ha de renovar quan veiem que els filaments estan desgastats o cada tres mesos. Un raspall desgastat no realitza una adequada eliminació de la placa bacteriana i pot malmetre altres teixits

DENTÍFRICS

Els dentífrics ens ajuden a netejar en profunditat les nostres dents i la nostra boca i a mantenir-la en les condicions òptimes d’higiene.

Es disposa d’una amplia gamma de dentífrics al mercat adaptat a les necessitats de cada usuari/usuària

COL.LUTORIS BUCAL

Els col·lutoris bucals ajuden a aconseguir una higiene bucal complerta han de ser entesos com un complement al raspallat de les dents, no com un substitut.

SEDA DENTAL / RASPALL INTERPROXIMAL

Per netejar entre les dents utilitzarem sedes o si els espais son amplis utilitzarem raspalls interproximals (Al mercat existeixen diverses mides i formes). És important netejar aquesta zona al menys un cop al dia ja que representa un 40% de les superfícies dentals.

NETEJADOR LINGUAL

Existeixen netejadors linguals especials que amb un moviment realitzat des de darrera cap a endavant arrastra les restes de menjar, mucositats, bactèries…

IRRIGADORS BUCALS

L’aplicació directa d’aigua a pressió ajuda a la eliminació de les bactèries dipositades a les dents i genives i els llocs de difícil accés

 

Seguir una dieta saludable i l’eliminació hàbits com el tabac contribuiran a la millora i manteniment d’una boca sana.

És aconsellable acudir a l’especialista com a mínim una vegada a l’any

 

Fonts:

Agència de Salut pública http://salutpublica.gencat.cat/ca/ambits/promocio_salut/salut_bucodental/

PHB: https://www.phb.es/productos-esenciales-para-una-correcta-higiene-bucal-en-los-ninos/

Dentaid: https://www.dentaid.es/es/higiene-bucal-diaria

Lacer: https://www.lacer.com/salud-bucodental

Comments are closed.