Com podem minimitzar la infecció de virus respiratoris

26 gener 2020
categoria Espai Actualitat
26 gener 2020, comentaris Comentaris tancats a Com podem minimitzar la infecció de virus respiratoris

Podem minimitzar el contagi i la transmissió de malalties víriques respiratòries seguint senzills consells que podrem incorporar a la nostra rutina diària.

Sabem que les malalties respiratòries víriques es contagien de persona a persona mitjançant petites gotes que s’expulsen en tossir o esternudar  i també pel contacte amb estris utilitzats per persones infectades i que no s’han netejat degudament

Recorda que la pràctica d’hàbits saludables: una dieta equilibrada, practicar exercici amb regularitat, dormir bé, evitar estrès i evitar el consum de begudes alcohòliques i el tabac contribueix a que les nostres defenses estiguin més fortes.

Altres mesures que ens ajudaran a minimitzar el risc d’infecció son:

–      rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó durant uns deu o vint segons, o amb preparat amb alcohol, i eixugar-les bé (sobretot després de tocar superfícies comunes, com ara baranes, manetes de portes, teclats i ratolins d’ordinador, telèfons, elements de subjecció en el transport públic…)

–      Humidificar i/o ventilar les zones tancades obrint les finestres

–      Evitar els canvis abruptes de temperatura, abrigar-nos al sortir al carrer

–      Evitar compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament

Si presentem símptomes com febre, tos i malestar haurem de minimitzar el contacte amb altres persones, ens cobrirem la boca i el nas amb un mocador de paper en esternudar i/o tossir i llençarem posteriorment el mocador a les escombraries rentant-nos les mans tot seguit.  També ventilarem l’habitació sovint i mantindrem  netes les superfícies i estris que utilitzem.

El descans és important per sentir-nos millor i alguns analgèsics i/o antitèrmics ens poden ajudar a alleujar les  molèsties. Beu aigua sovint, sucs, brous i infusions.

Haurem de tenir especial cura amb les persones ancianes, criatures, persones malaltes o embarassades ja que són  grups més vulnerables que podrien tenir més risc de patir alguna complicació associada.

Consultarem sempre amb serveis sanitaris si no millorem o empitjorem.

 

Fonts consultades:

 

http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/g/grip/prevencio/

https://hospital.vallhebron.com/ca/consells-de-salut/prevencio-de-la-grip

http://www.coft.org/font/index.php?CODOBJ=11513 https://www.mscbs.gob.es/gabinete/notasPrensa.do?id=4698www.coft.org/font/index.php?CODOBJ=10751

https://www.who.int/features/qa/seasonal-influenza/es/

https://www.egarsat.es/ca/consells-practics-per-prevenir-la-grip/

Comments are closed.