27 agost 2018
categoria Espai Actualitat
27 agost 2018, comentaris Comentaris tancats a “JET LAG”

Et sents molt cansat/ada i et costa agafar el ritme habitual després d’un viatge llarg en avió ?

Aquestes mesures generals poden ajudar-te a reduir els efectes del Jet lag, terme usat per als símptomes ocasionats per l’alteració del “rellotge corporal intern” i dels ritmes circadians quan es creuen, mentre viatges en avió, múltiples zones horàries.

El jet lag pot causar indigestió i trastorns de la funció intestinal, malestar general, somnolència durant el dia, dificultat per dormir de nit i reducció de les facultats físiques i mentals.

Els símptomes de jet lag no poden prevenir-se i desapareixeran gradualment conforme l’organisme s’adapta a la nova zona horària.

Així, doncs, que podem fer per minimitzar els efectes del Jet lag?

  1. Procurar descansar tan com sigui possible abans de la partida i aprofitar qualsevol oportunitat per descansar durant els vols de mitjana i llarga distància.
  2. Fer àpats lleugers i limitar el consum d’alcohol.
  3. La cafeïna s’ha de limitar a les quantitats normals i evitar-se en les 4-6 hores anteriors al període de son previst.
  4. En la destinació, intentar crear un ambient propici per al descans i dormir la quantitat de temps més semblant possible al que s’adorm normalment durant les 24 hores posteriors a l’arribada. El cicle de llum i foscor és un dels factors més importants per fixar el rellotge corporal intern
  5. L’exercici diürn pot ajudar a facilitar el son nocturn, evitant l’exercici extenuant les dues hores abans d’anar a dormir.

 

Esperem que aquests consells us puguin ser d’utilitat!

Font:

Viajes internacionales y salud (situación a 1 de nero de 2012) World Health Organization. ministerio de sanidad, servicios sociales e igualdad. http://www.who.int/ith/es/

Comments are closed.